FAQ's

Hoe kan het dat het ArtGrass® kunstgras zo op echt gras lijkt?
Bij het ontwikkelen van ArtGrass® hebben we goed gekeken naar de natuur. En omdat écht gras al 30 jaar ons vak is kunnen we dat als geen ander. Vervolgens hebben we de beste componenten bij elkaar gevoegd en dat heeft geresulteerd in ons gras.

Blijft het ArtGrass® kunstgras zo mooi van kleur?
De vezels zijn zó samengesteld dat verkleuring wordt tegengegaan. Daar zijn de vezels uitvoerig op getest. Dit is ook de reden waarom wij 8 jaar garantie op kleurechtheid geven op ArtGrass® kunstgras.

Welk onderhoud moet ik doen aan ArtGrass®? kunstgras
Vanuit de omgeving en natuurlijk ook door betreding komt vuil in het ArtGrass® kunstgras. Blad en ander grove vervuiling kunt u eenvoudig borstelen. Fijnere vervuiling kunt u ook opzuigen. Let er wel op dat u dan eventueel introoimateriaal ook mee zult opzuigen. (Zie ook 'Onderhoud en gebruik')

Blijft het gras mooi rechtop staan?
Regelmatig borstelen is een goede onderhoudsmaatregel. Onderhoud en gebruik zijn van invloed op de vleugrichting die het gras zal aannemen.
(Zie ook 'Onderhoud en gebruik')

Kan ik iedere gewenste vorm van mijn gazon maken met ArtGrass® kunstgras?
Ja. ArtGrass® kunstgras is prima in allerlei vormen te snijden. Let er wel op dat er niet te kleine stukken overblijven. Neem bij twijfel contact met uw hovenier op.

Mogen mijn kinderen ook spelen op ArtGrass® kunstgras?
Het ArtGrass® kunstgras is een prima speelplek voor uw kinderen. Kale plekken door het spelen behoren tot het verleden. Overweeg om eventueel rubber in te strooien als u ArtGrass® kunstgras ook onder uw schommel of speeltoestel gaat leggen. Het rubber biedt geen garantie voor optimale valdemping, maar draagt wel een steentje bij.

Hoe kan ik ArtGrass® kunstgras schoonmaken?
Het gras is normaal schoon te houden van bladeren door middel van een zachte bladhark of bladblazer. Gebruik geen harde (stalen) bezem. Als uw kinderen limonade hebben gemorst, spoel deze dan gewoon met water na. Kauwgom ed kunt u verwijderen door deze voorzichtig van het gras te halen. Dit lukt nog makkelijker nadat u een blokje ijs op de kauwgom hebt gelegd. Gebruik nooit oplosmiddelen! Neem bij eventuele twijfel contact met uw tuincentrum of hovenier op. (Zie ook 'Onderhoud en gebruik')

Is het erg als er een sigaret of iets anders brandbaars op het ArtGrass® kunstgras valt?
Sigarettenpeuken, een omvallende barbecue of andere smeulende of brandende voorwerpen zullen een brandplek achter laten op ArtGrass® kunstgras. Voorkom dus deze beschadigingen. Natuurlijk is ArtGrass® kunstgras te repareren, maar er kan dan kleurverschil ontstaan.

Meer vragen? Stel ze ons gerust: info@artgrass.nl